Ramblas

Proporcionar més llum i dotar-li d’una millor distribució per a guanyar metres va ser el principal objectiu de la reforma d’aquest pis de 65 m², situat en l’emblemàtic Barri Gòtic de Barcelona. L’habitatge original comptava amb 3 dormitoris, un petit saló-menjador, un bany i una cuina tancada.

Després del meticulós estudi que realitzem i veure totes les possibilitats que oferia, es va decidir tirar tots els envans per a canviar la seva distribució i convertir-lo en un pis de dos dormitoris amb un gran saló, un petit passadís, una cuina oberta al menjador, molt més lluminosa, un bany més gran i una petita condícia abans inexistent. Ara, gràcies a aquesta profunda reforma, totes les estades gaudeixen de llum exterior.

Per a començar, es van restaurar les bigues del sostre i la fusteria dels finestrals. El sòl, no obstant això, va caldre canviar-lo a causa del seu mal estat de conservació. Es va decidir instal·lar un parquet de roure en tota la casa, excepte en els banys, on es va triar un sòl hidràulic. Les parets es van pintar en blanc trencat, per a dotar al pis de major lluminositat, menys en els dormitoris, pintats en un blau clar.

Quant al mobiliari, hi ha un mestissatge d’estils que conviuen en perfecta harmonia: les peces rústiques es barregen amb altres vintage i amb alguna picada d’ullet industrial. I com estem en una ciutat costanera, la mar havia d’estar present d’alguna forma. Se li va rendir un petit homenatge en triar tèxtils de lli, cotó o vellut en colors turquesa i verd aigua que ens recorden la proximitat del Mediterrani.