Masía Montrás


En aquesta espectacular Masia de més de 300m2 i 3.500m2 de jardí s’ha realitzat una reforma integral d’interior i exterior, decoració i etilisme. El projecte de Paisatgisme ha estat realitzat per la nostra col·laboradora, Marta Roca de Espaiverd.

Aquest apassionant projecte va caure a les nostres mans com un regal, des del primer minut ens sentíem completament enamorades d’aquest lloc.

Aquesta Masia, situada en l’encantador poble de Montrás a l’Empordà, necessitava una reforma urgent. En general, la casa estava molt ben conservada, però els colors foscos, els acabats, el mobiliari antiquat i el desaprofitament dels espais li treien l’encant i resplendor que aquesta casa podia transmetre.

El primer que ens va dir el client és que volien molta llum, colors clars i aconseguir una Masia modernitzada però conservant aquest sabor de camp.

El primer que vam fer va ser allisar totes les parets que conservaven un “gotelé” molt pronunciat, vam modificar tota la instal·lació elèctrica, la cuina es va canviar completament, però mantenint la mateixa forma. Vam guanyar una habitació, un bany i un safareig a la planta baixa on abans aquest espai estava inutilitzat.

En la planta superior, vam canviar els sòls per una increïble fusta natural, guanyem una habitació i un bany més, a més de reformar els dos banys existents.

Un dels punts més importants de la casa va ser aclarir tota la fusteria interior, jugant amb blancs trencats i una pedra suau per a les portes. Tota la fusteria exterior es va pintar d’un verd provençal que li ha donat un toc especial i exclusiu recordant-nos a les cases típiques de la Provença.

Destaquem que vam aconseguir conservar la majoria dels detalls originals de la casa, com totes les bigues de fusta dels sostres, la pedra o la típica “volta catalana” que li aporten caràcter i personalitat.

En l’exterior, es va fer una gran feina de paisatgisme. Es va crear un camp d’oliveres, plantes noves en tots els espais i 2 porxos. La piscina es va actualitzar per complet amb nous revestiments i creant una zona tipus solàrium per a poder gaudir de les vistes amb un espai per a 10 hamaques.

Per al mobiliari es van triar peces úniques i de gran caràcter, algunes triades en antiquaris de la zona. Fusta, ferro i fibres van ser els materials base. Per als tèxtils vam triar cortines de lli en blanc, coixins i roba de llit en materials naturals, com el cotó i el lli, que ens encanten. Una casa que era poc atractiva i que ara és el somni de molts!